• Sat. Jun 15th, 2024
rulment SKF sau Koyo

Combinatia dintre tehnologie si abilitati de inginerie si proiectare a permis brandului Koyo sa ofere o gama larga de rulmenti si solutii avansate. In plus, au accentuat dezvoltarea de produse care sunt ecologice, eficiente din punct de vedere energetic si reciclabile. In continuare vom intra in detaliu despre unele tipuri de rulmenti, din gama lor larga de produse.

Rulmenti cu bile cu contact unghiular Koyo

Rulmentii cu bile cu contact unghiular Koyo au o precizie ridicata si o performanta excelenta la viteza mare. Sunt proiectati sa reziste la sarcini combinate, atat axiale, cat si radiale. Cand este utilizat, se formeaza un unghi de contact intre canalele de rulare si bile. Acesta este si motivul pentru care multi cauta rulmenti Koyo.

Pentru ca acesti rulmenti sa functioneze corect, trebuie montati cu o anumita sarcina axiala aplicata. Aceasta sarcina creeaza o linie de contact intre cursa interioara, minge si cursa exterioara.

Specificatiile importante de luat in considerare includ viteza nominala, sarcina radiala statica si sarcina radiala dinamica.

Viteza nominala a unui rulment lubrifiat cu grasime este mai mica decat cea a unui rulment lubrifiat cu ulei.

Sarcina radiala statica este sarcina radiala maxima pe care o poate suporta un rulment fara o fixare permanenta excesiva.

Sarcina radiala dinamica este sarcina radiala constanta calculata pe care o poate suporta teoretic un grup de rulmenti identici cu inele exterioare fixe pentru o durata de viata de 1 milion de rotatii a inelului interior.

Rulmenti sferici cu role Koyo

Rulmentii sferici cu role Koyo sunt potriviti pentru aplicatii cu viteza mica si medie care implica incarcari grele sau de impact . Ele vin cu orificii cilindrice sau conice. Pot fi furnizate cu seturi de adaptoare, precum si cu mansoane de extractie.

Sunt disponibili ca rulmenti cu doua randuri, fiind o combinatie de rulmenti radiali si axiali. Ei folosesc o rola sferica sau coroana ca element de rulare.

Rulmenti axiali cu bile Koyo

Rulmentii axiali cu bile Koyo sunt impartiti in rulmenti cu o singura directie si cu dubla directie. Primul este capabil sa suporte sarcina axiala intr-o directie, in timp ce cel din urma este capabil sa o suporte in ambele directii.

Avantajele rulmentilor SKF

Iata de ce tot mai multe persoane opteaza pentru rulmenti SKF. Designul optimizat al capatului rolei si finisarea suprafetei pe flansa, promoveaza formarea peliculei de lubrifiant, rezultand o frecare mai mica. Acest lucru reduce, de asemenea, caldura de frecare si uzura flansei. In plus, rulmentii pot mentine mai bine preincarcarea si pot functiona la niveluri reduse de zgomot.

Profilele de rulare incoronate ale rulmentilor de design de baza si profilele de cale de rulare logaritmice ale rulmentilor SKF Explorer optimizeaza distributia sarcinii de-a lungul suprafetelor de contact, reduc varfurile de tensiune la capetele rolelor, si reduc sensibilitatea la dezaliniere si ax. deformare in comparatie cu profilele conventionale de cale de rulare drepte.

Finisajul suprafetei optimizat pe suprafetele de contact ale rolelor si canalelor de rulare sprijina formarea unui film de lubrifiant hidrodinamic.

Rolele incorporate in rulmentii cu role conice SKF sunt fabricate cu tolerante dimensionale si geometrice atat de stranse incat sunt practic identice. Acest lucru asigura distributia optima a sarcinii, reduce zgomotul si vibratiile si permite setarea mai precisa a preincarcarii.

By