• Sun. Oct 1st, 2023

Accesorii si dispozitive utile in viata de zi cu zi

By

Tehnologia a devenit deja de foarte multi ani parte din viata noastra iar in prezent, este indispensabila pentru realizarea a numeroase sarcini, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. Astfel, in anumite domenii nu mai ste nevoie sa avem toate cunostintele de care poate ca ar fi fost nevoie acum multi ani ci doar sa stim cum sa setam corespunsator un anumit dispozitiv care sa se ocupe de o anumite sarcina in locul nostru.

De la un an la altul, dispozitivele pe care le foloseam si le folosim si acum au devenit mai bune si de asemenea, si mai accesibile publicului larg, chiar daca unele inca au preturi destul de mari dar care reflecta perfect eficienta si utilitatea lor. In aceasta categorie putem interga si ceasurile inteligente, pe care le numim mai pe scurt smartwatch-uri. Acestea reprezinta accesorii pe cat de frumoase pe atat de utile chiar si in sarcinile de munca dar mai ales pentru sanatate, un stil de viata activ precum si pentru entertainement. Aplicand o definitie ceva mai tehnica, ceasul inteligent sau smartwatch-ul este un dispozitiv portabil care poate fi purtat la încheietura mâinii și, la fel ca smartphone-ul, prezintă o interfață digitală, de tip touchscreen, cu aplicații funcționale pentru muncă, divertisment, informare și sănătate.

Datorita avansarilor tehnologice, smartwatch-urile din ziua de azi pot indeplini numeroase functii, au o autonomie mult mai mare si pot rula aplicatii din ce in ce mai exigente, care sa ne ajute sa reducem semnificativ utilizarea smartphone-ului si a altor dispozitive.

Orice smartwatch are anumite functii de baza, multe dintre acestea prezente pe mai toate modelele in timp ce alte functii pot fi dobandite sau evoluate ulterior, la alegerea utilizatorului. Cateva dintre aceste functii de baza sunt:

  • Permite organizarea mai rapida si eficienta – poti vedea mesajele si notificarile direct de pe smartwatch, fara sa mai fie nevoie sa scoti telefonul din buzunar/ geanta. Un astfel de rol este important mai ales atunci cand esti intr-o sedinta si nu vrei sa deranjezi sau sa o opresti din cauza unui apel/ mesaj care poate nu este atat de important. In acest caz, poti vedea subtil pe smartwatch cine te apeleaza si sa decizi daca preiei apelul sau il ignori pana la finalul sedintei. In plus, poti folosi acest gadget si pe post de hands-free (nu trebuie sa mai tii telefonul in mana atunci cand apelezi, ci poti vorbi direct in ceas). Unele modele iti permit chiar sa raspunzi la mesaje prin voce.
  • Permite setarea de alarme si remindere – in cazul in care esti o persoana care uita zilele de nastere ale celor dragi, poti primi de acum un reminder direct pe ceas. Practic, primesti notificari in functie de ce ti-ai setat tu in calendar – de la meeting-uri, la pauze de masa, remindere pentru luarea anumitor medicamente/ suplimente alimentare, antrenamente etc. (aceste remindere pot fi recurente).
  • Monitorizarea parametrilor de sanatate – monitorizarea ritmului cardiac, a nivelului de oxigen din sange, a calitatii somnului etc.
  • Monitorizarea antrenamentelor si conditiei fizice -n poti urmari anumiti parametri atunci cand faci sport (in functie de tipul de exercitiu), de la distanta parcursa, la numarul de calorii, numarul de pasi etc.
  • Plati online – imagineaza-ti ca nu trebuie sa mai cauti cardurile in portofel sau portofelul in geanta, ci platesti la POS dintr-o simpla miscare a incheieturii mainii (simplu si rapid). Acest lucru ofera de asemenea siguranta, fiind aproape imposibil sa piedem un smartwatch, in comparatie cu un card bancar. De asemenea, pe cand cu cardul se pot face plati pana in 100 de lei fara a fi nevoie de codul PIN, in cazul unui smartwatch, ca si in cazul unui smartphone, se poate ca acest lucru sa nu fie posibil.
  • Indicarea locatiei – unele modele de smartwatch au incorporata si functia de GPS
  • Divertisment – poti avea acces la muzica preferata de pe smartphone printr-o comanda rapida de la incheietura mainii, fara sa mai fie nevoie sa scoti telefonul din buzunar. In plus, poti rula si alte aplicatii direct de pe ecranul smartwatch-ului.
  • Creeaza stilul si personalitatea fiecarei persoane care il poarta – datorita varietatii, smartwatch-urile vin intr-o multitudine de forme, culori, materiale si design-uri. Curelele unui astfel de ceas sunt interschimbabile, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji ca ceasul nu se va potrivi cu tinuta pe care o porti. In plus, poti personaliza si ecranul ceasului cu diverse teme.
  • Smart home – unele hoteluri au inceput sa implementeze deja sisteme de deschidere a usilor care pot fi deblocate cu Apple Watch. In viitorul cat mai apropiat vor fi tot mai multi oameni care vor folosi aceasta abordare pentru intrarea in casele lor inteligente.

Putem alege dintre atat de multe model distincte, de la cele care sa ofere aspectul unui ceas clasic pana la cele care se despart complet de aceasta forma si ofera un design cu totul nou si inovativ. Materialele din care sunt sau pot fi realizate sunt la fel de calitative si le ofera un aspect premium precum si rezistenta, in special la umezeala si praf. Iar dintr-un magazin profesional putem gasi astfel de accesorii GSM de top, la preturi foarte bune.

Prin faptul ca nu mai este nevoie sa mai scoatem telefonul din buzunar sau geanta, ca putem primi in timp real informatii despre starea noastra de sanatate si de altfel, despre orice alte aspecte am dori, este mult mai usor sa utilizam acest dispozitiv.

By