• Wed. May 22nd, 2024

Puteți folosi purificatoare de aer UVC pentru COVID-19?

By

Pe măsură ce dobândim mai multe cunoștințe despre covid-19, suntem mai capabili să reducem transmiterea acestuia. Dacă doriți să păstrați acest virus la distanță, puteți utiliza dezinfectante, măști de față și distanțare socială. În afară de aceasta, puteți folosi și alte metode, precum lumina UVC sau purificatoare de aer UVC. În acest articol, vom afla mai multe despre purificatoarele de aer UVC. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce este un purificator de aer UVC?

Deși majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu lumina ultravioletă, mulți nu au idee despre aplicarea acesteia. În ceea ce privește lungimea de undă, lumina UVC are cea mai scurtă lungime de undă, care este între 100 și 280 nm. Prin urmare, acest tip de lumină poate fi folosit pentru a elimina germenii. Ce se întâmplă este că această lumină poate fi folosită pentru a perturba compoziția chimică a moleculelor de ADN. Prin urmare, poate fi destul de eficient atunci când vine vorba de eliminarea virușilor și bacteriilor.

Multă vreme, UVC a fost folosit pentru a ucide diferite tipuri de viruși, cum ar fi SARS-CoV-2. Conform standardelor de laborator, lungimea de undă ar trebui să fie de 254 nm pentru a viza 20 milijouli/centimetru pătrat. Deoarece acest virus este nou, majoritatea experților spun că ar trebui aplicată o doză mai mare de lumină pentru a se asigura că virusul este eliminat.

Purificatoare de aer UVC

Un purificator de aer care conține o lampă germicidă UVC va oferi un strat suplimentar de protecție împotriva diferitelor tipuri de spori de mucegai, bacterii și viruși. Când aerul trece prin camera de radiație internă a purificatorului, este lovit de lumina UVC. Și astfel purificatorul de aer poate ajuta la reducerea diferitelor tipuri de contaminanți biologici.

Deși majoritatea acestor contaminanți pot fi eliminați cu ajutorul filtrelor HEPA, vă puteți bucura de o liniște suplimentară dacă alegeți o unitate care conține o lampă UVC.

Cum se răspândește COVID-19?

De la începutul pandemiei de coronavirus, mulți cercetători și experți încearcă să afle cum se răspândește virusul. Cele mai comune modalități de răspândire includ strănutul, contactul personal, încătușarea, transmiterea prin aer și așa mai departe. Cu toate acestea, experții sunt de acord că transmiterea prin aer este una dintre cele mai comune moduri în care virusul se răspândește în întreaga lume. Prin urmare, este logic să alegeți un purificator de aer de bună calitate, în special unul care conține o lampă UVC.

Nu cu mult timp în urmă, un grup de experți a lansat avertismentul că covid-19 se răspândește sub formă de aerosoli. Cu alte cuvinte, au vrut să spună că distanțarea socială poate să nu fie suficientă pentru a încetini răspândirea COVID-19. Deci, putem spune că folosirea măștilor de față este mult mai importantă decât credeam. În afară de aceasta, încurajează utilizarea diferitelor tipuri de unități de purificare a aerului, deoarece acestea pot ajuta la filtrarea diferitelor tipuri de viruși în casa și biroul dvs.

Pe scurt, putem spune că purificatoarele UVC pot fi o alegere ideală atunci când vine vorba de a vă proteja împotriva COVID-19. Vă sugerăm să investiți într-o unitate de bună calitate. Prin urmare, este important să cumpărați această unitate de la un producător de renume.

By