Astăzi, hidrogenul este folosit ca tratament sigur și benefic. Potrivit experților, gazele medicale au o mulțime de efecte biologice care sunt valabile în medii experimentale ca tratamente preventive și terapeutice. În acest articol, vom afla cum funcționează terapia cu hidrogen. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.
Multe gaze precum oxidul de azot, hidrogenul sulfurat și monoxidul de carbon joacă un rol esențial în diferite terapii. Cu toate acestea, concentrațiile mari ale acestor gaze pot fi destul de toxice. Pe de altă parte, dacă doriți să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și bunăstare, vă puteți bucura de o mulțime de avantaje folosind terapia cu hidrogen.
Istoria terapiei H2
Multă vreme, experții au crezut că hidrogenul este un gaz inert și nefuncțional în celulele mamiferelor. De fapt, dacă există o absență a catalizatorilor, hidrogenul poate reacționa cu moleculele de oxigen la temperatura corpului.
Deși unele tipuri de bacterii conțin enzime hidrogenază, multe dintre ele nu au aceste enzime. Prin urmare, experții consideră că terapia cu hidrogen nu a avut niciun efect asupra celulelor mamiferelor.
Potrivit multor studii recente, hidrogenul poate oferi o mulțime de beneficii, spre deosebire de ceea ce credeau majoritatea oamenilor în trecut. De exemplu, există o relație între multe boli ale stilului de viață și stresul oxidativ. Deci, terapia cu hidrogen poate funcționa ca antioxidant, deoarece conține agenți terapeutici și oxidanți. Prin urmare, putem spune că este un gaz netoxic.
Cum funcționează terapia cu hidrogen?
Peste 30 de boli, teste clinice și stări psihologice au fost publicate în reviste de top biologice și medicale după publicarea primei lucrări pe hidrogen. De atunci, multe grupuri de experți au efectuat examinări clinice.
În plus, cercetătorii au descoperit că hidrogenul gazos are o mulțime de efecte antialergice, antiinflamatorii și antioxidante.
Putem spune că hidrogenul este responsabil pentru reglarea multor fosforilări de proteine și expresii genetice. Cu toate acestea, nu suntem siguri de mecanismul molecular al acestui gaz. Deoarece apa servește ca purtător de hidrogen, veți experimenta efectele concentrației de hidrogen în câteva minute.
Deoarece moleculele de hidrogen sunt foarte mici, ele se pot dezamorsa și pot pătrunde prin membrana voastră. Deși vârful inițial de hidrogen și efectele sale asupra celulelor tale nu pot dura mai mult de 60 de minute, efectele protectoare pot dura mult timp. Pe baza duratei de administrare, există multe metode folosite de experți. Mai jos sunt prezentate câteva metode care vă pot ajuta să creșteți cantitatea de hidrogen din organism.
Apă de băut bogată în hidrogen
Inhalare de hidrogen la o concentrație de 124 la sută
Folosind apă cu hidrogen pentru duș
Folosind camere de hidrogen hiperbare
Administrare IV de ser fiziologic bogat în hidrogen
Utilizarea bacteriilor intestinale pentru a crește producția de hidrogen
Studii clinice despre siguranța și eficacitatea terapiei H2
Potrivit multor studii, utilizarea adecvată a terapiei cu hidrogen poate ajuta la îmbunătățirea saturației de oxigen la pacienții cu infarct cerebral sever. Deci, putem spune că terapia prin inhalare cu hidrogen este benefică pentru mulți oameni, în special pentru pacienți.