• Sun. Oct 1st, 2023

Cum sa alegem manerul potrivit pentru mobila noastra?

maner mobilier

Cum sa alegem manerul potrivit pentru mobila noastra?

 

Butoanele sunt manere cu un singur punct, majoritatea simetrice axial. Deci nu conteaza daca rotim manerul pe orizontala sau pe verticala. Conform experientei noastre, am impartit manerele in trei grupuri dupa dimensiune. Manerul de mobilier tip scoica este unul din cele mai populare.

Dimensiunea manerelor

  • mici – pana la 20 mm in diametru – Aceste butoane sunt puncte delicate care, la fel ca cerceii stick, sunt bijuterii modeste, dar interesante. Cu toate acestea, daca doriti sa plasati un astfel de maner pe un dulap sau un sertar, ganditi-va cine il va folosi. Aceasta dimensiune necesita o prindere lina. Acesta este diametrul unui ruj standard. Trebuie sa apucam si sa tragem un astfel de element, asa ca nu este recomandat persoanelor cu probleme ale articulatiilor degetelor si copiilor mici, ale caror degete se pot prinde in maner.
  • mediu – peste 20 mm in diametru pana la 40 mm – Aceasta este cea mai comuna gama de manere cu diametru si ofera ergonomie si confort. Este comparabil ca marime cu un pahar de vodca. Prindem instinctiv cu doua degete, putem sprijini cu al treilea, nu necesita deschiderea sau strangerea mainii, deci este mai usor sa facem miscari ale mainii in aceasta pozitie. In acelasi timp, nu este ciudat aspectul, inca modest si punctual.
  • mari – peste 40 mm – acestea sunt solutii care, desi sunt manere punctiforme, nu sunt modeste. Au un accent puternic, vizibil, iar manerele peste 6 cm sunt deja o optiune neconventionala pentru cei carora le plac accesoriile indraznete. Nu provoaca dificultati in utilizare, uneori chiar sunt foarte confortabile.

Unele manere, insa, se abat de la standarde si este dificil sa le determini clar forma si sa se califice pentru o anumita grupa, asa ca le poti intalni in mai multe locuri. Uneori cand ne referim la maner  ne gandim la un mic maner, montat pe un surub, dar nu neaparat rotund si simetric. La Nettfront poti gasi toate tipurile de manere.

Uneori, in principal din cauza greutatii, unele manere pot avea un atasament cu doua suru buri, de aceea va fi furnizat parametrul CC, adica distanta dintre gauri.

Manere lungi

Acesta este de departe cel mai numeros grup de manere. Avem peste 600 dintre ele in magazinul nostru. Aici, va fi util sa limitezi putin zona de cautare pentru a economisi timp. Cum poti cerne marea de produse in cautarea celui potrivit pentru nevoile tale? Exista mai multe moduri de a face acest lucru:

  • CC – spatierea gaurilor – Cautarea la o anumita distanta este utila atunci cand doriti sa introduceti altele noi in loc de manere vechi. Sau cand avem un loc strict limitat pentru a insuruba manerul, de exemplu, prin balamale, ornamente sau decoratiuni pe mobila. Putem alege mai multe spatii care ni se potrivesc, selectand pe rand si asteptand reincarcarea paginii.
  • Lungimea Y ​​- acest parametru ne spune despre distanta dintre cele mai indepartate puncte ale manerului. Poate fi egala sau mai mare decat distanta CC.

Manerele lungi sunt foarte confortabile si universale. Pe langa tragerea, impingerea si sustinerea, acestea ofera posibilitatea de a agata, de exemplu, un prosop, manusi sau o umbrela. Folosit in multe locuri: mobilier de baie, pereti, dulapuri de bucatarie, camere pentru copii, creeaza o gama completa potrivita pentru fiecare nevoie. Ele pot fi montate orizontal, vertical sau diagonal.

By