Atrofia osoasa severa poate avea diverse cauze, cele mai intalnite fiind traumatismele, bolile parodontale avansate sau absenta dintilor timp indelungat. Odata instalata, tesutul osos nu mai poate sustine dispozitivele dentare clasice de inlocuire a dintilor cazuti, care necesita un os sanatos pentru fixarea lor corecta, fiind nevoie de alte solutii de reabilitare orala.
Desi situatia poate parea frustranta pentru cei care se confrunta cu resorbtia osoasa, deoarece au optiuni de tratament restranse, noile implanturi dentare subperiostale, disponibile si la Dental Premier, rezolva si aceste cazuri complexe. Tehnica folosita a fost dezvoltata pentru a depasi limitarile dispozitivelor conventionale si pentru a veni cu o alternativa eficienta si durabila.
Pacientii purtatori de proteza dentara, care sufera de resorbtie severa a osului maxilar sau mandibular nu mai trebuie sa se resemneze cu o dantura mobila! Cu ajutorul dispozitivelor subperiostale se poate obtine o dantura fixa rapid, in doar 24 de ore. Asadar, chiar daca ai dinti lipsa de mult timp si osul de sustinere s-a degradat, mai ai o sansa sa iti recapeti zambetul cuceritor. Prezinta-te cat mai curand la cabinetul medicului implantolog si afla in detaliu ce presupune o astfel de interventie!
Solutii de ultima generatie
Dispozitivele subperiostale, spre deosebire de cele clasice, nu reprezinta un simplu surub de titan. Acestea utilizeaza un schelet din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului, care acopera complet osul maxilar sau mandibular si ofera suport stabil si precis pentru lucrarea fixa. Scheletul, care preia, practic, rolul osului necesar inserarii unor implanturi dentare, se realizeaza pe baza scanarilor digitale si a Computerului Tomograf.
In prima faza, se obtine un model 3D al osului pacientului, care este apoi trimis la un centru specializat in crearea acestui sistem personalizat, pentru a se realiza scheletul din titan 100% biocompatibil, ce trebuie sa se muleze perfect pe osul de sustinere. Ulterior, scheletul este fixat direct sub tesutul gingival, cu ajutorul unor microsuruburi speciale. Datorita analizei Computerului Tomograf, acestea sunt pozitionate in zonele ideale pentru fiecare pacient in parte. Microsuruburile sunt ancorate in os prin intermediul unui ghid chirurgical printat 3D, de asemenea personalizat pe cazul pacientului.
Fiind deosebit de precisa, metoda evita formatiunile anatomice, cat si defectele osoase ce ar trebui rezolvate. Caracteristicile inovative, care definesc tratamentele cu implanturi dentare subperiostale, elimina necesitatea timpului de asteptare pentru vindecare, dispozitivele putand asigura rapid o stabilitate excelenta si o fixare in cele mai bune conditii. In circa 24 de ore, poate fi atasata lucrarea provizorie fixa, urmand ca dupa cateva luni, atunci cand procesul de osteointegrare este complet, sa fie montata lucrarea definitiva.
Cui se adreseaza acest tip de reabilitare orala?
Solutia poate rezolva cu brio cazurile pacientilor edentati care sufera de atrofie osoasa severa si nu pot beneficia de implanturi dentare conventionale (intraosoase sau endoosoase – plasate direct in os). De asemenea, este indicata si pacientilor eligibili pentru implanturi zigomatice sau celor care nu pot apela la reconstructia osoasa.
Avantajele dispozitivelor subperiostale
Avantajele acestui tip de tratament sunt numeroase, cel mai important fiind ca, pacientii primesc lucrarea fixa dupa o singura interventie chirurgicala, fara a se realiza aditii osoase complexe. Implantul subperiostal este un dispozitiv personalizat, creat dupa anatomia osoasa a fiecarui pacient. Operatia este minim invaziva, in comparatie cu alte sisteme de inlocuire a dintilor lipsa, iar rezultatele sunt predictibile.
Pentru a afla daca situatia ta este compatibila cu utilizarea unor implanturi dentare subperiostale, programeaza o consultatie la medicul specialist! In urma analizelor efectuate, vei afla care este cea mai buna solutie pentru tine!