• Sun. Jul 21st, 2024

Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar: pret, procedura si beneficii

By

Daca iti pierzi unul sau mai multi dinti, nu e nevoie sa faci cercetari aprofundate pentru a descoperi cel mai bun tratament. Vei observa ca toti medicii stomatologi, fara exceptie, iti vor spune ca un implant dentar, ca pret, procedura si beneficii, reprezinta solutia optima. Iata ce ii face sa fie atat de categorici!

Costurile tratamentului

La Dental Premier, un implant dentar, ca pret final suportat de pacient, se calculeaza adunand trei elemente: costul implantului propriu-zis, cel al coroanei dentare si al bontului protetic.

In unele cazuri, este necesara si efectuarea unor analize medicale, precum si a unor interventii suplimentare, precum cea de sinus. Acestea au, la randul lor, un impact asupra banilor ce trebuie achitati.

Un alt element de care trebuie tinut cont este reprezentat de materialul utilizat pentru suruburi si pentru lucrarea fixa definitiva. Medicul de specialitate ofera mai multe variante, prezentand avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele, iar pacientul ia decizia finala in deplina cunostinta de cauza.

Relevant pentru un implant dentar, ca pret, este si locul in care este efectuata interventia. Costurile sunt mai ridicate in cazul dintilor din fata, unde se apeleaza la mai multe elemente personalizate, din motive de natura estetica. In schimb, costurile pentru dintii din spate sunt reduse.

Procedura de inserare

Implanturile sunt suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, zirconiu, tantal sau alte elemente 100% biocompatibile cu organismul uman. Ele inlocuiesc cu succes radacina dintelui pierdut si suporta o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, din toate punctele de vedere, la fel ca un dinte natural.

Dupa efectuarea consultatiei initiale, procedura de inserare dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul se afla sub anestezie, deci nu resimte nici macar cea mai mica senzatie de durere. Neplaceri fizice sau de alta natura nu exista nici in orele sau zilele de dupa operatie.

In functie de natura problemei cu care se confrunta fiecare pacient, exista mai multe solutii disponibile, precum implanturile inserate direct in os, cele subperiostale sau asa-numitii „dinti intr-o zi“. Fiecare dintre aceste variante este recomandata unei anumite categorii de persoane.

Beneficiile de care au parte pacientii

Un implant dentar, ca pret raport la beneficii pe termen lung, se dovedeste cel mai avantajos tratament. In primul rand, are numeroase efecte benefice asupra starii de sanatate: stopeaza procese daunatoare precum tasarea oaselor maxilar si mandibular sau migratia dentara, reduce riscul aparitiei cariilor si a bolii parodontale, asigura o imbunatatire a digestiei si, datorita acestui fapt, si a activitatii organelor interne.

Din punct de vedere estetic, pacientii isi recapata increderea in sine si nu se mai tem sa vorbeasca sau sa zambeasca in public. Aspectul fetei isi recapata armonia, iar dictia este la randul sau imbunatatita, fiecare sunet fiind din nou pronuntat corect.

In plus, pacientii pot sa savureze din nou retetele preferate, indiferent care sunt acestea, fara se mai teama ca vor fi afectati de alimente prea calde sau prea reci, prea lipicioase sau prea crocante.

Toate aceste avantaje sunt asigurate pe durata mai multor decenii, fara ca pacientii sa mai aiba nevoie de vreo alta procedura medicala. Tocmai de aceea, un implant dentar, ca pret raportat la beneficii pe termen mediu si lung, se dovedeste superior oricarei alte solutii.

By