• Sun. Oct 1st, 2023

Poluarea aerului poate provoca o mulțime de boli

By

Potrivit experților, poluarea aerului poate provoca multe daune mediului nostru. În afară de aceasta, poate dăuna și sănătății umane. De fapt, poluarea aerului este responsabilă pentru cauzarea multor boli comune pe tot globul. De exemplu, poate provoca probleme respiratorii din cauza poluanților pe care îi respirați. În afară de aceasta, poate avea un impact negativ și asupra altor părți ale corpului, cum ar fi inima. Să aflăm mai multe.

Boli comune cauzate de aerul poluat

Dacă te uiți la statistici, vei ajunge să știi că bolile cauzate de calitatea proastă a aerului pot duce o mulțime de oameni în spital în fiecare an. Numărul acestor oameni poate depăși Milioane. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea aerului poate provoca o mulțime de boli care sunt responsabile de uciderea a 1 din 8 oameni.

Studii de cercetare recente au descoperit că există o relație puternică între aerul sărac din interior și bolile respiratorii și cardiace. Bolile obișnuite cauzate de aerul poluat includ infecția căilor respiratorii inferioare, cancerul pulmonar, boala pulmonară obstructivă cronică, accidentul vascular cerebral, boala cardiacă ischemică, pentru a numi doar câteva.

Potrivit experților, boala coronariană este asociată cu acumularea de calciu și alte tipuri de materiale, cum ar fi grăsimea din coronavirus. Ca urmare, poate provoca blocarea venelor de sânge. Este posibil ca sângele să nu poată ajunge la inima ta și la alte părți ale corpului.

Multe studii de cercetare au descoperit că poluarea aerului poate accelera blocarea venelor tale. Ca urmare, veți avea un risc mai mare de apariție a bolii cardiace ischemice. În plus, particulele sunt asociate cu accidentul vascular cerebral. Acest lucru se întâmplă atunci când creierul tău nu primește suficient aport de sânge. Partea cea mai gravă este că accidentele vasculare cerebrale pot provoca leziuni ale creierului. În unele cazuri, pacientul poate muri din cauza unei alimentare întrerupte de sânge a creierului.

BPOC implică o mulțime de boli care vă pot îngreuna respirația. Unele dintre boli includ emfizemul și bronșita. Dacă poluarea aerului vă provoacă leziuni plămânilor, este posibil să aveți aceste afecțiuni.

Cancerul pulmonar poate apărea atunci când celulele dumneavoastră continuă să se divizeze fără niciun control. Particulele sunt responsabile pentru cauzarea acestei tulburări în plămânii dumneavoastră.

În afară de aceasta, infecțiile respiratorii inferioare pot apărea și sub forma altor afecțiuni. Potrivit statisticilor, copiii sunt mai vulnerabili la infecțiile acute ale tractului respirator inferior. Motivul principal este că plămânii lor sunt în curs de dezvoltare. Prin urmare, ei nu pot rezista acestor poluanți, spre deosebire de adulți.

Poluanții atmosferici

Atmosfera conține o mulțime de poluanți ai aerului care pot provoca o mulțime de boli. Ele pot provoca multe daune sănătății tale dacă nu iei măsurile de precauție adecvate. De exemplu, puteți instala câteva purificatoare de aer de interior pentru a vă acoperi nevoile. Funcția acestor unități este de a vă purifica aerul din interior pentru a vă asigura că respirați aer proaspăt în orice moment.

Pe scurt, Dacă vrei să te protejezi împotriva acestor boli, îți sugerăm să instalezi un bun purificator de aer în casa și biroul tău.

By