• Wed. May 22nd, 2024

Merlot Crama Unu

By

merlot

Merlot Crama Unu

Dacă ești un iubitor al vinului cu siguranță ai degustat sau îți dorești să deguști un pahar de vin din renumitul soi Merlot. Soi care este obținut din struguri cu aceeași denumire și care este renumit ca fiind unul dintre cele mai bune soiuri de vin din toată lumea. În acest articol n-am propus să aflăm împreună lucruri esențiale de știut despre Merlot, cele mai bune asocieri culinare pe care le poți face cu acest soi de vin și cum să alegi un vin Merlot bun.

Lucruri esențiale de știut despre Merlot

Asemenea fiecărui om, fiecărei picturi sau fiecărei cărți care are o poveste, la rândul său, fiecare soi de vin pe care-l întâlnim are ceva de împărtășit pe lângă gustul sau mirosul specific, fiecare soi de vin are la rândul său o poveste. De aceea, pentru a înțelege povestea vinului este important să cunoaștem lucruri esențiale despre soiul cu pricina, in cazul nostru Merlot. Câteva dintre lucrurile esențial de știut despre Merlot ar fi:

 

  • Vinul Merlot vine din renumita zonă viticolă Bordeaux;
  • Numele Merlot tradus în limba română ar fi „pasărea neagră”;
  • Cel mai reprezentativ vin din soiul Merlot este Petrus- Pomerolvin de culoare roșu rubiniu închis;
  • Cele mai bune vinuri Merlot sunt produse în Franța, Italia, Spania, Africa de Sud, Australia, Argentina, Chile și California;

 

Cele mai bune asocieri culinare cu vinurile din soiul Merlot

Așa cum toate artele au o strânsă legătură între ele, și vinul are o strânsă legătură cu produsele gastronomice. Este foarte important, mai ales în momentul în care ai de pregătit un eveniment cu multe persoane unde meniul trebuie să fie unul sofisticat, iar băuturile să se completeze cu partea culinară, ce fel de vin vei alege. Așadar, iată câteva dintre asocierile culinare cu vin din soiul Merlot:

  • Pizza pentru serile liniștite petrecute în confortul propriei case;
  • Paste delicioase și ușor de gătit și delicioase în combinatie cu vinul Merlot;
  • Coaste de porc sau vită în sos de vin roșu;
  • Brânzeturi maturate dure și semidure ca un aperitiv unde gustul să se împletească perfect cu cel al vinului;
  • Cotlet la grătar pentru o masa ușor de realizat și foarte savuroasă.

Cum să alegi un vin Merlot bun

Pentru a fi sigur că experiența ta atunci când te decizi să deschizi o sticlă de vin din soiul Merlot nu va fi una dezamăgitoare, trebuie să te informezi, să deguști și să înveți care vin este cel potrivit gusturilor tale astfel încât reușita în materie de vin să fie în proporție de 100% de fiecare data. Dacă ești adeptul vinurilor roșii cu o aromă bogată de fructe și cu subtonuri pământoase atunci fi sigur că vinul Merlot este alegerea potrivită pentru tine, fiind o alegere cu care nu vei da niciodată greș.

Merlot

Acestea fiind spuse, vinul din soiul Merolt este unul dintre cele mai bune vinuri din întreaga lume, fiind obținut din struguri cultivați în renumita regiune Bordeaux, o regine extrem de celebră, ce a devenit cunoscută pentru gustul său specific și aromele predominant fructate pe care acest vin le are. De asemenea, este extrem de important și modul în care acesta se îmbină cu felurile de mâncare pe care tu și cei din jur le preferați, astfel încât petrecerea sau seara pe care voi o petreceți împreună să fie una de-a dreptul plăcută pentru toată lumea, fără a avea surprize neplăcute din partea tipului de vin ales. Descoperă care sunt gusturile tale în materie de vin și nu ezita niciodată să deguști vinuri dintr-unul dintre soiurile cele mai apreciate în lume, și anume Merlot, comenzile pot fi facute aici: https://cramaunu.ro/produs/merlot-2020/

By