• Sat. Jun 15th, 2024

Lame de ras – informatii utile

By

Cum sa iti alegi corect lama de ras pentru un barbierit neted si precis

Pentru a te bucura de o piele fina si de un barbierit precis de fiecare data, este nevoie ca mai intai sa iti alegi corect lama de ras. Scopul acestui articol este de a ajuta toti barbatii sa descopere cum sa isi aleaga lama de ras perfecta pentru nevoile lor. Daca si tu esti unul dintre acestia, atunci acest articol este pentru tine!

 

Tipuri de lame de ras

La momentul actual, exista destul de multe tipuri de lame de ras disponibile pe piata. Cateva dintre cele mai populare sunt:

 

 • Lamele de ras cu cartus. Acestea sunt acele tipuri de lame care se pot inlocui fosrte usor. Acestea au, in cea mai mare parte benzi de lubrifiere, rolul acestora este sa ajute la o alunecare mai lina a lamei de ras pe piele si la hidratarea ulterioara a pielii.

 

 • Lame de ras de unica folosinta. Lamele acestea sunt concepute pentru a fi utilizate doar o singura data. Sunt foarte potrivite pentru calatorii sau in situatii in care nu ai la indemana o lama de ras mai calitativa.

 

 • Lame de ras cu doua sau mai multe lame. Acest tip de lame are in constructia sa doua sau mai multe lame. Acestea permit o taiere mai eficienta a firelor de par, fiind potrivite pentru persoanele car au parul dens si/sau aspru.

 

 • Lame de ras electrice. Acestea au devenit in ultimii ani din ce in ce mai populare, evoluand destul de mult. Acestea functioneaza fie pe baza de baterii, fie prin conectarea la curent. Avantajul acestora este acela ca nu mai esti nevoit sa folosesti crema sau spuma de ras. Lamele de ras electrice sunt perfecte pentru barbatii care isi doresc un barbierit rapid si confortabil, fara sa fie nevoie sa foloseasca alte produse.

 

Indiferent de tipul de lama de ras pe care il alegi, acesta va avea atat avantaje cat si dezavantaje, iar alegerea acestora depinde doar de preferintele personale, nevoile pe care le ai si tipul de piele. De asemenea, pe langa tipul de lama pe care pentru care ales sa optezi este foarte important si sa o inlocuiesti la intervale regulate de timp pentru a te asigura ca ai parte de un barbierit sigur si ingrijit.

In concluzie, lamele de ras sunt un element esential in procesul de ras si alegerea unei lame potrivite pentru tipul de masina de ras pe care o utilizati si pentru tipul de piele poate face o diferenta semnificativa in experienta de ras. Asigurati-va intotdeauna ca respectati instructiunile producatorului pentru inlocuirea si utilizarea corecta a lamei de ras.

 

Cum sa-ti alegi lama de ras potrivit in functie de tipul de piele pe care l-ai

In acest sens, trebuie mai intai sa identifice tip de piele ai. Mai jos ti-am lasat fiecare tip de piele pe care ai putea sa ai si cate o recomandare pentru fiecare dintre acestea;

 

 1. Piele normala – lame de ras cu lame ascutite, clasice
 2. Piele sensibila – lame de ras cu protectie
 3. Piele uscata – lame de ras cu benzi hidratante
 4. Piele cu tendinta de ingrasare  –  lame cu unghi dublu

 

Atunci cand te decizi asupra tipului de lame de ras pentru care vei opta, cu siguranta pentru foarte mult timp de acum inainte, mai ales daca gasesti ceva potrivit din prima, trebuie sa iei in considerare cativa factori esentiali pentru a te asigura ca procesul barbieritului este unul eficient, sigur si mai ales, confortabil. Iata cativa dintre cei mai importanti astfel de factori:

 

 • Pretul si cat de rezistenta este lama de ras;
 • Usurinta cu care o poti folosi timpul barbieritului;
 • Cate compatibila este cu aparatele de ras care exista pe piata sau cu cele pe care le folosesti;

 

Pentru ca lamele de ras pe care le ai sa reziste cat mai mult, iar tu sa te bucuri de ele pentru cat mai mult timp, este foarte important sa le acorzi o intretinere si o curatare atenta. Asigura-te ca le cureti foarte bine dupa fiecare utilizare si nu le lasa in locuri unde umiditatea sau alti factori ar putea sa le degradeze.

 

Concluzie

Daca ai parcurs articolul in intregime si ai ajuns pana aici, cu siguranta ai realizat cat de important este sa alegi corect aceste lame de ras pentru a avea parte de un barbierit eficient. Asadar, pune in aplicare toate sfaturile pe care ti le-am dat si vei avea cu siguranta parte de fiecare data de un barbierit simplu si placut.

In concluzie, lamele de ras sunt un element esential in procesul de ras si alegerea unei lame potrivite pentru tipul de masina de ras pe care o utilizati si pentru tipul de piele poate face o diferenta semnificativa in experienta de ras. Asigurati-va intotdeauna ca respectati instructiunile producatorului pentru inlocuirea si utilizarea corecta a lamei de ras.

By