• Sun. Oct 1st, 2023

Idei decorative cu piatra sparta

piatra sparta decorativa

Cauti cele ami interesante idei de amenajare si decor pentru gradina ta? Ai luat in calcul piatra sparta in acest sens? Daca nu, iti prezentam noi mai multe idei si solutii pentru a integra acest material ieftin si versatil in gradina si curtea ta.

Foloseste piatra sparta pe alei pentru a da un aer boem spatiului

Nu e musai sa betonezi aleile. Este suficient sa pui patra sparta pe ele si ai rezolvat problema. Partea buna este ca piatra dereneaza foarte bine apa, ceea ce inseamna ca apa nu va balti pe aleea ta, iar aspectul este unul absolut fabulos. Daca vrei ceva mai special de atat, o alta solutie la fel de buna este sa folosesti pietre decorative care pot fi albe sau colorate si care vor face aleile tale sa arate si mai interesant.

Piatra sparta pentru zonele cu flori

Pleci des de acasa si plantele tale sufera de sete pana te intorci? Nu ai montat inca un sistem de irigare cu ajutorul caruia sa uzi florile? Atunci poti presara printre ele piatra sparta. Pe langa efectul absolut fabulos pe care il vei obtine, cu piatra sparta ai si alte avantaje – primul dintre ele este faptul ca piatra dreneaza apa si mentine umiditatea mai bine decat pamantul gol, care are tendinta sa se usuce. Daca uzi bine zona, plantele tale vor beneficia de mai multa apa, iar daca ploua, este cu atat mai bine pentru ca apa va ramane acolo pentru mult timp.

Piatra sparta in gradina pe aleile principale

Gradina ta de legume este compartimentata si are cateva alei principale care te duc la rasadurile pe care le-ai plantat? Pune piatra sparta pe ele, astfel incat atunci cand ploua sa nu se faca noroi. Ai putea sa asfaltezi sau sa torni ciment, dar nu este o optiune, pentru simplul fapt ca anul viitor sau peste doi ani este posibil sa vrei sa schimbi configuratia gradinii tale, ceea ce inseamna ca va trebui sa darami betonul. Daca folosesti piatra sparta va fi mai simplu sa o dai la o parte si sa  modifici dispunerea straturilor de rasad. Astfel, vei putea sa schimbi modul in care gradina ta arata.

Pune piatra sparta in ghivece si jardiniere

Piatra sparta in ghivece, jardiniere si alte vase in care cresc plantele tale va da un aspect mai unitar si mai interesant gradinii tale. In plus, asa cum am spus si mai sus, plantele au nevoie de apa si de soare, iar pietrele vor ajuta la inmagazinarea caldurii si la mentinerea umiditatii.

Piatra sparta pusa in gradina ii va da un aspect boem, special acestui loc si il va transforma in zona de poveste pe care ti-ai imaginat-o inca din momentul in care ti-ai cumparat o casa cu gradina mare. De asemenea, modul in care piatra sparta da profunzime spatiului si creaza mister pe aleile serpuite care dispar in spatele anumitor plante inalte, va inspira cu siguranta fiecare persoana cu care intri in contact si care vine in vizita pe la tine.

By