• Sun. Oct 1st, 2023

Exploreaza Santorini, Grecia

By

Santorini, Grecia este în esență ceea ce rămâne după o erupție vulcanică. Din păcate, primele sale așezări au fost distruse de un vulcan acum 3.600 de ani.

Astăzi, Santorini este o zonă turistică în creștere, ceea ce face pentru o vacanță de vară minunată. De la mâncare la plaje și peisaje, există multe de făcut și de văzut aici. Această creștere a turismului se datorează direct unui impuls atât al populației, cât și al economiei. Se estimează că 2 milioane de turiști vizitează Santorini în fiecare an.

Așezările majore aici includ Fira, Emporio, Oia, Perissa, Kamari, Imerovigli, Therasia și, în cele din urmă, Pyrgos. Insula Santorini beneficiază cel mai mult de pe urma industriei turismului. În plus, a fost numită cea mai bună insulă din lume de vizitat. Santorini este o zonă unică prin faptul că nu plouă mult din primăvară până în toamnă. Prin urmare, fauna și flora locală depind în mare măsură de ceața și roua dimineții devreme.

Datorită erupției vulcanice, solul lor este ideal pentru cultivarea unei varietăți de produse. Acest lucru face o mâncare bună atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști. Ei cresc în special niște roșii de clasă mondială, spre deosebire de oricare pe care le vei încerca în alte locuri.

Santorini este situat în Marea Egee și se află încă pe un vulcan activ. Cu toate acestea, vulcanul erupe doar o dată la 20.000 de ani, așa că nu aveți de ce să vă faceți griji dacă decideți să planificați o vizită.

Ca rezultat direct al vulcanului, o parte enormă a insulei a fost sculptată. Acest lucru a provocat ceea ce este cunoscut sub numele de Caldera de astăzi. Se află la aproximativ 400 m sub nivelul mării și oferă niște plaje uluitoare. Din nou, datorită vulcanului, multe dintre plajele de aici prezintă formațiuni stâncoase uimitoare și roci de diferite culori sau nisip vulcanic. Este cu adevărat o experiență unică.

Descoperirea gurii în Santorini, Grecia

După cum am menționat mai devreme, există multe locuri uimitoare de vizitat dacă sunteți în căutarea unei experiențe culinare cu adevărat incredibile. Și, deși s-ar putea să vă așteptați la multe fructe de mare – și ați avea dreptate când presupuneți așa – există multe delicii în Santorini. Chiar și mâncăruri găsite în alte părți ale lumii se găsesc și aici; chiar și chineză!

Taverna Metaxy Mas

Taverna Metaxy Mas oferă o mare varietate de preparate originale. Cea mai bună parte este că se adresează celor care caută mâncăruri grecești, mediteraneene sau vegetariene – astfel încât nimeni să nu fie lăsat afară. Dincolo de mâncare, Metaxy Mas are multe de oferit turiștilor în arena pitorească. Restaurantul în sine este destul de frumos și are o verandă pentru cei cărora le place să ia masa în aer liber. În general, este un loc extrem de primitor și cald și primitor.

Umplut cu comorile Mării Egee, Metaxy Mas posedă arome și arome pe care nu le puteți rata. Unele dintre mâncărurile lor cele mai populare includ fava și vinete albe, un file într-un sos Vinsanto și, în sfârșit, cotlete de porc într-un sos de portocale cu cartofi copți. Când vizitați Metaxy Mas vi se garantează un timp bun și o burtă plină.

Restaurantul Tapas grecesc Melitini

Restaurantul Melitini Greek Tapas este unul dintre cele mai apreciate restaurante din Santorini – și din motive întemeiate. Cu tapas, vegane, vegetariene și alte opțiuni, acest restaurant îi întâmpină pe toate, indiferent de dietă. Există ceva aici pentru toată lumea.

Situat în frumosul sat grecesc cunoscut sub numele de Oia, acest restaurant a fost deschis de Pantelis și prietenul său din copilărie Takis. Împreună și-au început călătoria culinară după ce și-au părăsit casele din Atena și s-au mutat în Santorini.

La sosire, au decis că vor deschide primul local tradițional de tapas, care servește doar produse alimentare native grecești. De la bucătăria tradițională grecească până la produse locale confortabile și delicatese curate, singurul moment dificil cu care te vei confrunta este să te decizi ce să mănânci. Au chiar și o terasă pe acoperiș care permite vizitatorilor să privească vulcanul și marea caldeiră în timp ce se bucură de bucătăria locală.

Grătar tradițional PitaGyros

Este greu să-ți imaginezi bucătăria grecească fără a vedea infamul giroscop. Din nou, acest restaurant are preparate vegetariene și vegane, precum și o multitudine de carne. Situat chiar în Oia, Santorini, acesta este unul dintre cele mai bune locuri din toată Grecia pentru a prinde un giroscop delicios. De asemenea, puteți vedea plajele minunate și caldera datorită locației pitorești.

Faceți o vizită la PitaGyros și alegeți din alegerea dvs. de carne prăjită pe cărbune, pita gyros, kebab, souvlaki și chiar cârnați de mână care vă vor uimi mințile. Puteți comanda chiar platouri întregi cu un amestec de produse la grătar, kebab, cârnați și pita. Această pita de casă vă va uimi și ea. Puteți obține chiar și un platou mixt de grătar plin cu produse vegetariene!

By