• Sat. Jun 15th, 2024

Diferența dintre purificatorul de aer și umidificatorul

By

Deși mulți oameni folosesc ambii acești termeni în mod interschimbabil, realitatea este diferită. În acest articol, vom găsi diferența dintre umidificatoare și purificatoare de aer. Deși puteți obține ambele unități, o combinație a acestor unități este, de asemenea, disponibilă pe piață. Fără alte prelungiri, să găsim diferența dintre cele două unități.

Purificator de aer

Un purificator de aer este conceput pentru a filtra o mare varietate de poluanți. Aceste dispozitive pot capta și elimina mirosurile de fum, părul de animale de companie, sporii de mucegai, alergenii și bacteriile. Când unitatea funcționează, aerul poluat poate îndepărta particulele din aer.

Dacă alegeți o versiune HEPA a acestor filtre, vă puteți aștepta să filtrați 99,97% particule din aer. Toți acești contaminanți pot cauza o mulțime de probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni respiratorii, astm și alergii.

De obicei, filtrele HEPA sunt realizate din fibră de sticlă și fire de plastic. Sunt țesute strâns și nu pot lăsa poluanții să treacă. Este esențial să rețineți că aceste unități nu adaugă și nu elimină umezeala din aer. Singurul rol al acestor unități este de a filtra poluarea aerului.

Cu alte cuvinte, aceste unități nu au rolul de umidificatoare de aer. Prin urmare, poate doriți să aveți în vedere această diferență înainte de a procesa această unitate.

Umidificator

Funcția principală a unui umidificator este de a adăuga umiditate aerului din interior. Practic, acest dispozitiv generează vapori de apă și eliberează acești vapori în aer. De fapt, aceasta este diferența principală dintre cele două unități. Rolul unui dezumidificator este de a elimina excesul de umiditate din camera ta. Deci, acest tip de unitate are funcționalitate inversă.

Dacă doriți ca un umidificator să continue să adauge umiditate aerului din interior, vă sugerăm să continuați să adăugați apă în unitatea rezervorului. Funcția acestei unități este de a genera ceață fină și de a o răspândi în camera dvs.

Vă sugerăm să plasați un umidificator într-o încăpere care are lipsă de umiditate. Lipsa umidității în camera dvs. vă poate face să aveți probleme de respirație, sângerări nazale, probleme ale sinusurilor, iritații ale gâtului, piele Android, pentru a numi doar câteva.

Este esențial să rețineți că un umidificator poate ajuta la creșterea nivelului de umiditate relativă dintr-o cameră. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că un nivel excesiv de umiditate poate provoca creșterea mucegaiului. În mod ideal, nivelul de umiditate relativă din camera dvs. ar trebui să fie între 30% și 50%.

Dacă umiditatea relativă este sub 30%, este posibil să întâmpinați toate problemele menționate mai sus. Pe de altă parte, dacă nivelul de umiditate este mai mare de 50%, este posibil să fii nevoit să faci față problemei mucegaiului și mucegaiului.

Din anumite motive, dacă nu puteți reduce nivelul de umiditate din camera dvs., vă sugerăm să alegeți un purificator de aer bun. Cu aceste unități în funcțiune, puteți filtra sporii de mucegai.

By