• Sat. Jun 15th, 2024

De la zgărzi la tratamente orale: opțiuni de prevenire a căpușelor la câini

By

Căpușele reprezintă o problemă comună cu care se confruntă adesea proprietarii de câini, deoarece acestea pot cauza disconfort și pot transmite diverse boli periculoase pentru animalele de companie.

Întrucât prevenirea este întotdeauna mai eficientă decât tratarea, este esențial să se aleagă cele mai potrivite metode de protecție împotriva căpușelor. De la zgărzi impregnate cu substanțe repelente până la tratamente orale inovatoare, există o gamă variată de opțiuni disponibile pentru a ne proteja companionii necuvântători de acești paraziți neplăcuti.

  1. Zgărzi repelente

Zgărzile repelente reprezintă una dintre cele mai vechi și mai cunoscute metode de prevenire a căpușelor. Acestea sunt confecționate din materiale care au fost impregnate cu substanțe chimice repelente, cum ar fi fipronilul sau permetrina. Aceste substanțe resping căpușele, ținându-le la distanță de blana câinelui. Totuși, este important să se țină cont că eficacitatea zgârzilor repelente poate varia în funcție de marca și compoziția chimică.

2. Tratamente topice

Tratamentele topice sunt alte opțiuni populare pentru prevenirea căpușelor. Acestea constau în aplicarea unei picături de substanță repelentă pe pielea câinelui, de obicei în zona gâtului sau în spatele urechilor. Aceste produse acționează prin răspândirea substanței repelente pe întregul corp al animalului, creând o barieră împotriva căpușelor și altor paraziți.

3. Tratamente orale

O alternativă relativ nouă în prevenirea căpușelor la câini o reprezintă tratamentele orale. Acestea constau în administrarea unei tablete sau a unui biscuite special câinelui, care conține substanțe chimice ce împiedică dezvoltarea și atașarea căpușelor pe animal. Avantajul major al acestor tratamente constă în faptul că protecția este asigurată din interiorul câinelui, oferind astfel o acoperire mai uniformă și continuă.

4. Zgardă cu eliberare controlată

Zgărzile cu eliberare controlată sunt dispozitive speciale care transmit treptat substanțe repelente în zona gâtului câinelui. Această metodă oferă o protecție pe termen lung și poate fi o opțiune bună pentru câinii care pot să nu se simta confortabil cu zgârzile sau tratamentele topice.

5. Suplimente naturale

Pentru cei care preferă o abordare mai naturală, există și suplimente alimentare pe bază de plante sau uleiuri esențiale cu proprietăți repelente. Deși eficacitatea lor poate varia, aceste suplimente pot reprezenta o opțiune în cazul câinilor sensibili la substanțele chimice din produsele convenționale.

Produse pentru Prevenire sau Deparazitarea de Căpuse:

  • Advantix Spot-On: Un tratament topic eficient pentru protecția împotriva căpușelor și a altor paraziți externi.
  • Seresto Colier: O zgardă de lungă durată care oferă protecție împotriva căpușelor și puricilor timp de câteva luni.
  • Frontline Combo: O soluție spot-on pentru protecție împotriva căpușelor, puricilor și altor paraziți externi.
  • Bravecto Masticabil: Tablete masticabile ce oferă protecție împotriva căpușelor și puricilor timp de până la 3 luni.
  • Nexgard Spectra: Tablete masticabile ce protejează împotriva căpușelor, puricilor și altor paraziți interni și externi.

Pentru a rezuma, prevenirea căpușelor la câini este esențială pentru a le asigura o viață sănătoasă și fericită. Fie că optați pentru zgârzile repelente tradiționale, tratamentele topice sau inovatoarele tratamente orale, alegerea depinde de preferințele personale și de nevoile specifice ale animalului dumneavoastră de companie. Pentru a lua cea mai bună decizie, este recomandat să consultați un specialist, care poate oferi sfaturi personalizate și ghidare în selectarea opțiunii de prevenire cea mai potrivită pentru câinele dumneavoastră.

By