• Sat. Jun 15th, 2024

De ce este Romania atat de cautata pentru turism

By

Vine un moment in care fiecarui calator experimentat ii place sa fie surprins. Cu un amestec de istorie unica, natura spectaculoasa, orase si castele medievale fermecatoare si arhitectura surprinzatoare, Romania merita absolut o vizita. Iata cele mai importante motive pentru care ar trebui sa faci din aceasta tara frumoasa urmatoarea ta destinatie.

Capitala ofera tot ce au turistii nevoie

O vizita in Bucuresti raspunde cerintelor tuturor turistilor. Vei gasi cazare in regim hotelier Bucuresti la cele mai bune preturi, plus obiective turistice pentru toate gusturile. Bucurestiul are ceva pentru fiecare dintre noi, inclusiv pentru cei care cauta doar petreceri si viata de noapte.

Este casa unei naturi uluitoare

Datorita peisajului sau variat, Romania este cea mai diversa tara din Uniunea Europeana din punct de vedere biogeografic. Cu munti inzapeziti, dealuri verzi acoperite de paduri si vii, plaje nisipoase ale Marii Negre si cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa, Romania are cate ceva pentru toata lumea.

Fauna salbatica este spectaculoasa

Romania este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa fauna salbatica. Adaposteste cea mai mare populatie de ursi bruni din UE, padurile sale sunt, de asemenea, un habitat privilegiat pentru rasi, lupi, caprioare, capre, bursuci si multe altele. Delta Dunarii – paradisul suprem al observatorilor de pasari – si rezervatiile de zimbri sunt o vizita obligatorie pentru orice iubitor de viata salbatica.

Drumetiile deschid noi orizonturi

Nu exista o modalitate mai buna de a descoperi muntii Carpati decat prin drumetii. Indiferent daca alegeti o plimbare pentru incepatori pe munte sau o drumetie avansata, veti intra intr-un spatiu salbatic atat de vast incat veti vedea natura intr-o lumina cu totul noua.

Minunile naturale sunt fascinante

Romania gazduieste Ghetarul Scarisoara, al doilea cel mai mare ghetar subteran din Europa, vulcanii de noroi Berca, cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase cascade de pe continent, focurile vii de la Buzau si salina Turda, unde se afla singurul parc de distractii subteran din lume.

Istoria este peste tot

Romania a fost locuita inca din timpuri preistorice – ramasitele umane vechi de 34.950 de ani gasite in Caras-Severin in 2002 sunt printre cele mai vechi gasite vreodata in Europa. In timpurile moderne, istoria tarii a fost modelata de ideologii si conflicte majore care au maturat Europa, lasand in urma un amestec unic de experiente si valori colective.

Exista o arhitectura uluitoare

Romania este plina de comori arhitecturale. In special, Bucurestiul ofera un amestec neobisnuit si uneori nelinistit de stiluri care imbina formele fermecatoare si aproape organice ale arhitecturii secolului al XIX-lea cu liniile rigide ale arhitecturii staliniste.

Mancarea este delicioasa

Bucataria romaneasca este construita in jurul unor mancaruri consistente, bogate in calorii, concepute pentru a fi foarte hranitoare. Cu un accent puternic pe gustul si calitatea ingredientelor, va va cuceri prin senzatia de simplitate si familiaritate.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune motive pentru a vizita Romania, insa cu siguranta atunci cand cautati cu atentie veti mai gasi si alte motive care sa va atraga atentia.

By