• Sun. Oct 1st, 2023

Cum să faci față anxietății la locul de muncă

By

Anxietatea la locul de muncă este o problemă din ce în ce mai comună în ziua de astăzi, mulți angajați se plâng pentru că devine din ce în ce mai greu pentru ei să își desfășoară activitatea într-un cadru liniștit și care să nu le afecteze sănătatea psihică. Aceasta poate fi cauzată, din păcate, de numeroși factori, precum stresul legat de sarcinile de la locul de muncă, deadline-uri, conflicte între colegi sau pur și simpleu din lipsa de control asupra modului în care activitatea la locul de muncă se desfășoară.

Iată câteva strategii care să îți vină în ajutor atunci când te confrunți cu anxietatea la locul de muncă

Identifică sursa anxietății tale

Primul pas pentru a rezolva această problemă, este de a identifica sursa exactă care o cauzează. Fiecare dintre noi e diferit, așa că trebuie să înțelegi ce te neliniștește pe tine, pentru a putea rezolva problema de la rădăcină. Probabil că este un anume tip de proiect, felul cum vorbește cu tine un coleg sau un deadline pe care simți că nu îl poți atinge? Reflectă asupra acestui lucru și, odată ce ai identificat sursa, poți să te concentrezi pe strategii care să te ajute să treci peste.

Practică mindfulness

Mindfulness este o tehnică puternică care ajută în lupta cu anxietatea, de orice tip ar fi ea. Aceasta presupune ancorarea în momentul prezent fără să-l judeci sau etichetezi. Acordând atenție momentului prezent, nu doar că înveți să rămâi calm în situații stresante, dar înveți și lucruri despre tine. De pildă, poate vei descoperi ca un job bazat pe multe proiecte și deadline-uri nu este pentru tine, Rich Girls Studio îți oferă posibilitatea de a fi angajată într-un mediu de lucru calm și primitor. Practică această tehnică prin controlul respirației și lăsându-ți gândurile să treacă, fără să te oprești prea mult asupra lor.

Fă pauze

Pauzele sunt esențiale pentru a reuși să nu te lași copleșit de anxietate la job. Dacă iei chiar și o pauze de 5 minute, vei reuși să îți reîncarci bateriile și să lași sentimentul de stres intens să se diminueze. Ieși la o plimbare scurtă, întinde-te puțin sau pur și simplu ridică-te de la birou pentru câteva minute pentru a-ți limpezi mintea.

Prioritizează-ti volumul de muncă

Una dintre principalele cauze ale anxietății este faptul că te simți copleșit de volumul de muncă pe care îl ai. Pentru a te descurca cu asta, este important să îți prioritizezi sarcinile în funcție de caracteristicile fiecăreia. Fă la începutul zilei o listă cu tot ce ai de făcut și organizează totul în funcție de cât de urgente sunt sarcinile.

În concluzie, să reușești să faci față anxietății la locul de muncă este benefic atât pentru sănătatea ta fizică și mentală, cât și pentru performanța ta. Identificând sursa anxietății, practicând mindfulness, luând pauze și prioritizându-ți sarcinile, ai la dispoziție câteva strategii care să te ajute. Și nu uita, oricând simți că nu mai poți, cere ajutorul unui profesionist.

By