• Sun. Jul 21st, 2024

Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera

By

Iluminatul este unul dintre elementele cheie care  ajuta sa va transformati casa intr-o locuinta.. Iluminarea buna va va ajuta sa faceti sarcinile mai usor, va va face sa va simtiti mai in siguranta si mai confortabil si va va permite sa va bucurati de casa dumneavoastra la potentialul sau maxim.

Cu toate acestea, fiecare camera are nevoi unice si specifice pentru iluminatul general si decorare. Iata cateva sfaturi si idei de care trebuie sa tineti cont atunci cand va ganditi la nevoile de iluminat din fiecare camera din casa . Daca nu sunteti sigur ce fel de corpuri de iluminat aveti nevoie sau sunteti doar in cautarea inspiratiei, acordati cateva minute pentru a citi acest ghid!

Utilizati iluminatul si decorarea pentru a face o prima impresie. Holul transmite prima impresie a interiorului unei case. Asezati in centru un candelabru traditional, o lampa moderna  sau dispozitive de iluminat de tranzitie in apropierea tavanului din hol pentru a oferi iluminare de baza si pentru a crea o atmosfera confortabila. In acest sens, puteti folosi inclusiv spoturi LED si pentru a le alege veti vedea mai multe detalii aici.

Aduceti ilustratia la viata si iluminati-o cu lumina feroviara cu halogen sau cu iluminare reglabila incastrata. Oglinzile ofera, de asemenea, o nota decorativa speciala unui hol.


Asigurati-va ca corpurile de iluminat decorative se potrivesc in locul respectiv.
 Nu toate lobby-urile pot detine un candelabru mare, asa ca asigurati-va ca proportiile sunt corecte. In mod similar, daca aveti un spatiu mai mare, veti avea nevoie de dispozitive de iluminat mai mari. Daca aveti de gand sa se vada corpurile de iluminat de sus atunci cand intrati in casa , asigurati-va ca pentru a alege un candelabru pentru hol  acesta sa arate atractiv si privit de jos in sus.

Amintiti-va ca scarile si coridoarele trebuie sa aiba o iluminare generala buna din motive de siguranta. Pentru a evita accidentele, scarile trebuie iluminate de sus in jos cu intrerupatoare pe ambele parti. In holuri, din motive de siguranta, plasati dispozitive de iluminat la fiecare 8 pana la 10 picioare (2 pana la 3 m). Alegeti corpuri de iluminat prin potrivirea candelabruului din hol sau a lampii pandantiv cu un dispozitiv de iluminat aproape de tavan pentru holuri si un mic dispozitiv de iluminat sustinut de lant pentru scari.

 

Utilizati candelabre de perete care se combina pentru a completa dispozitivul de iluminare agatat al lobby-ului.

Candelabre de perete ar trebui sa fie intotdeauna montate deasupra nivelului ochilor (aproximativ 66 “de la centrul dispozitivului de iluminat la sol), astfel incat sursa de lumina nu este vizibila.

 

Utilizati  surse de iluminat pentru a obtine cele mai bune rezultate in camerele de zi.

Imbunatatiti ambianta camerei , dramatizati texturile peretilor, accentuate opera de arta sau pur si simplu oferiti iluminare generala pentru birou, living, camera de familie, camere de agrement sau dormitoare.

Exista o varietate de diferite tipuri de textura de iluminat, care va servi atat de iluminat general si de iluminat decorativ. Multiple modele si siteme de iluminat subt disponibile pe site-ul nostru.

By