• Sat. Jun 15th, 2024

Alegerea Corectă a Tipului de Sticlă pentru Ușile Culisante

By

Ce înseamnă de fapt sticla securizată, antiefracție sau mată

Când ne gândim la ușile culisante, trebuie să știm că sticla este un element esențial. Nu doar că influențează aspectul și designul ușii, ci joacă și un rol crucial în ceea ce privește securitatea, intimitatea (atât prin izolarea fonică cât și prin limitarea vizibilității din exterior) și eficiența energetică a locuinței. În acest articol, vom explora diversele opțiuni de sticlă disponibile pentru ușile culisante, inclusiv sticlă securizată, antiefracție, standard și sticlă mată.

  1. Sticlă Securizată:

Sticla securizată este o opțiune excelentă pentru ușile culisante, deoarece oferă un nivel sporit de siguranță. Această sticlă este tratată pentru a fi mai rezistentă la impact și se sparge în bucăți mici și mai puțin ascuțite în cazul unei deteriorări. Acest aspect contribuie la prevenirea accidentelor și a riscului de rănire.

  • Te bucuri de o sticlă tratată printr-un procedeu modern.
  • Ai parte de o sticlă cu o mai mare capacitate de rezistență la șocuri mecanice (îndoire, lovituri etc.)
  • În cazul spargerii, sticla se descompune în bucăți mici, eliminând riscul unor accidentări
  • Nu poate fi deteriorată prin șlefuire, tăieri ori găurire.

Dacă alegi suprafețe mari vitrate, azi, este obligatoriu sa optezi pentru sticlă securizată, pentru o mai mare siguranța în utilizare – lucru util mai ales pentru uși culisante de mari dimensiuni, exterioare ori interioare.

Atașament:
Premidoor 88 placat 4.jpg

  1. Sticlă Antiefracție:

Pentru cei care pun accent pe securitatea locuinței, sticla antiefracție este o alegere ideală. Acest tip de sticlă este conceput pentru a rezista la încercările de spargere sau efracție. Cu caracteristici suplimentare, precum armăturile din oțel și straturi multiple de sticlă, sticla antiefracție asigură o barieră puternică împotriva intrușilor. Adesea, foaia dinspre exterior ori   interior are o folie aparte din polietilenă, menită să îi ofere o rezistență sporită la lovituri puternice sau tentative de tăiere cu diamantul de geamuri.

  1. Sticlă Standard:

Sticla standard este cea mai obișnuită opțiune pentru ușile culisante. Ea este potrivită pentru spațiile în care siguranța sporită nu este o preocupare principală. Cu toate acestea, este important să se țină cont de eficiența energetică și de aspectul estetic atunci când se alege acest tip de sticlă.

  1. Sticlă Mată

Sticla mată este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină intimitate în spațiile interioare sau să adauge un element de design suplimentar în ușile culisante. Sticla mată oferă o semitransparență, ceea ce permite luminii naturale să pătrundă, dar împiedică vizualizarea clară a interiorului. Aceasta este o alegere excelentă pentru dormitoare, băi, dressing-uri sau orice spațiu în care se dorește intimitate.

Cere aici o ofertă pentru ușile culisante din gama Robust, la Ferestrehelios.ro!

Alegerea tipului de sticlă potrivit pentru ușile culisante este o decizie importantă care afectează aspectul, siguranța și funcționalitatea ușilor. Sticla securizată și antiefracție adaugă un nivel suplimentar de securitate, în timp ce sticla mată oferă intimitate și estetică. Indiferent de opțiunea aleasă, este crucial să consultați cu atenție nevoile proprii și să vă asigurați că tipul de sticlă selectat îndeplinește cerințele personale pentru spațiul de locuit sau de lucru.

By